Vahvuuteni on dokumentaarisessa kuvauksessa, jossa hetket pysäytetään kuviksi vallitsevassa valossa. Tilanteita ei voi toistaa ja siksi kuvaajan on oltava ”kärppänä” tilanteissa ja omaksua kuvaustyylinsä niin, että kuvat syntyvät lennosta. Kuvilla kerrotaan tarinoita, ne tukevat uutisointia sekä herättävät kiinnostusta markkinoinnissa. 

Toimialueeni on laaja – kuvaan siellä missä tarvitaan.

Urheilukuvaus

Urheilukuvauksessa tarkoitukseni on kuvata sekalaisesti sekä fiiliksiä, että suorituksia. Kuvaustyyli palvelee monia, fiiliskuvien kertoessa tapahtuman tunnelmasta, suorituskuvien toimiessa niin tiedottamisessa, uutisoinnissa kuin itsellä muistona suorituksesta. 

Miksi urheilukuvaus?

Urheilun fiilistely ruokkii luovuutta. Urheilutapahtumien tunnelma on aina omansa, oli tapahtuma sitten suurempi tai pienempi.

Kuvaan mielelläni myös itselleni uusia lajeja. Lajituntemus on tärkeää myös kameran takana, joten uusien lajien kohdalla tapanani on tutustua edes pintapuolisesti siihen, mistä on kyse ja miten pelin/ottelun/suorituksen juoni etenee.

Kuvaan mielelläni kaikenlaista urheilua. Jos tarvitsette kuvaajaa harjoituksiin, kilpailuihin/otteluihin esimerkiksi markkinointitarkoituksessa, annan mielelläni tarjoukseni.

Tapahtumakuvaus

Tapahtumakuvauksessa kuvaan dokumentaarisesti tapahtumaa sellaisena, kuin se on järjestetty. Yleisen tunnelman, mahdollisten esiintyjien ja sovittujen asioiden lisäksi tapanani on taltioida kuviksi myös pieniä yksityiskohtia, jotka ovat osa suunniteltuja järjestelyjä ja kokonaisuutta.

Miksi tapahtumakuvaus?

Oli tapahtuma sitten suurempi tai pienempi; gaala, festarit tai pienen yrityksen puutarhajuhlat – ovat ne yleensä mukavaa yhdessäoloa, ihmiset luontevia ja järjestelyt hyvin suunniteltuja. Kun kuvaaja sulautuu joukkoon ja kuvaa tapahtuman kulkua, on lopputuloksena kattava kuvakokoelma, jota pystytään hyödyntämään tapahtuman aikana tiedotuksessa sekä sosiaalisessa mediassa kuin myös tapahtuman jälkimarkkinoinnissa ja tulevien tapahtumien mainostamisissa.

Jos tapahtumalla on yhteistyökumppaneita, voivat he saada lisänäkyvyyttä myös julkaistujen kuvien kautta sekä omat muistonsa mukana olosta. Näiden lisäksi tapahtuman järjestäjällä on tulevia tapahtumia silmällä pitäen myös konkreettista näyttöä uusien yhteistyökumppanien näkyvyyteen.

Mikäli teillä on tarvetta valokuvaajalle tapahtumaanne, annan mielelläni tarjoukseni!

Dokumentaarinen hääkuvaus

Dokumentaarisessa hääkuvauksessa asiat kuvataan kuten ne tapahtuvat. Kuvaajana pyrin pysymään liikkeellä siellä missä tapahtuu, taltioiden kuitenkin myös koristelut ja muut pienet yksityiskohdat, jotka ovat osa hääjärjestelyjen toteutusta.

Miksi hääkuvaus?

Häissä on aina erityinen tunnelma, jota on ilo taltioida kuviksi. Ilo, jännitys, yllätykset ja onnenkyyneleet. Päivä on monelle tärkeä ja kattavan kuvavalikoiman myötä siihen voi palata muistoissa yhtä uudestaan ja uudestaan.

Hääkuvauksia olen tehnyt muutaman kesän ja kuvauksia teen mielelläni ympäri vuoden. Tällä hetkellä otan varauksia vuodelle 2019. 

Hevostapahtumien kuvaus

Hevostapahtumien kuvaaminen tarkoittaa yleensä pitkiä päiviä kentän reunalla säässä kuin säässä. 

Miksi hevostapahtumien kuvaus?

Olen kuvannut ratsastuskilpailuja useiden vuosien ajan – vanhimmat löydettävissä olevat kisakuvat ovat pokkariajoilta 15 vuoden takaa. Välillä kilpailin itsekin omilla hevosilla ja osaan nähdä kuvien tarpeen näin useammasta näkökulmasta. Ensimmäistä hevostani ei enää ole, mutta ne vähäiset kisakuvat joita siltä ajoilta löytyy, on tunnearvolta mittaamattomia. Toistaiseksi suurin kuvaamani tapahtuma on ollut reilu viikon kestänyt matka Göteborgin EM-kilpailuihin. 

Olen kuvannut mm. ratsastuksen päätapahtumia Suomen Ratsastajainliitolle vuodesta 2014. Kuvaan kilpailuissa omatoimisesti mutta myös tilauksesta esimerkiksi kilpailujärjestäjille. Kuviani on julkaistu useissa eri medioissa, myös kansainvälisesti. 

Kilpailukalenteri 2019 on omalta kohdaltani vielä suunnitteilla. Mikäli haluat varmistaa kuvaajan tapahtumaasi, annan mielelläni tarjoukseni.

Lemmikkikuvaus

Myös lemmikit ansaitsevat tulla kuvatuksi.

Miksi lemmikkien kuvaus?

Koko kiinnostus valokuvaukseen alkoi aikoinaan 90-luvun puolella, simppeleillä filmikameroilla ja kohteena parikymmentä hamsteriamme/marsua/kania ja gerbiiliä – eli ei ehkä ne helpoimmat ja tavanomaisimmat kohteet. Koiria meillä on ollut samaisen vuosikymmenen alkumetreiltä aina kotona (2-4 kerrallaan) ja tulenkin hyvin toimeen kaikenlaisten koirien kanssa luonteesta riippumatta. Parasta on tietysti saada luonne näkymään myös kuvissa, siksi kuvaan miljöössä ja mieluiten esimerkiksi koiran leikin/lenkin tai treenin lomassa, jossa se saa olla aivan oma itsensä.

Mikäli tarvitset kuvia lemmikistäsi kotona, lenkillä tai vaikka treenien/harrastusten parissa, ota yhteyttä!

Myös ryhmäkuvaukset, kuten esimerkiksi kasvattajan/rotuyhdistyksen järjestämät tapahtumat ja yhteislenkit.